Равда се включи в благотворителна кауза

В село Равда се проведе  благотворителен  базар под мотото „Коледа за Сами и приятели“.

Тази инициатива е част от по-мащабните благотворителни мероприятия,  провеждащи се по инициатива на Сдружението на творците и занаятчиите и Община Несебър, както и с личната подкрепа на кмета на общината – Николай Димитров.

На 15 декември базарът бе открит от Андон Бакалов – кмет на Равда, който благодари на всички, дали приноса си в организацията на  благотворителната инициатива и на жителите на селото, отворили сърца към апела за помощ за Сами и Ники. Включиха се Кметство Равда, деца от детска градина „Мечо Пух“, пенсионерски клуб „Детелина“, танцов клуб „Равдалина“, Група за изворен фолклор „Вардарка“ и Ротари клуб.

Интересът към базара беше огромен и изложеното бе продадено почти изцяло. За краткото време на провеждането му, базарът  събра 4070 лв., с които ще бъде подпомогнато лечението на деца с увреждания.

В благотворителното събитие още на 14 декември се включиха деца, родители и учители от училище „Св. Св. Кирил и Методий“- Равда. Събраната от учениците в този ден сума се вля  в средствата от общата акция, продължила и на другия ден. 

Крайната сума,  събрана от жителите на Равда надвишава 6000 лв.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!