Пясъчният град готов да посреща гости от петък

С нестандартен шоу спектакъл откриват Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас на 3 юли /петък/ от 21.00 часа.

За поредна година бургазлии и гости на града са добре дошли на церемонията при вход свободен. Присъстващите ще се пренесат в атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Тук фотоапаратът е задължителен аксесоар. Една от изненадите на откриването е специално подготвен за фестивала таймлапс филм, чрез които за първи път ще бъде показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство.

„На сафари с фотоапарат“ ще даде възможност на малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори.  Това ще се случи в специално организирани школи, в които децата ще работят заедно с авторите на част от фигурите. Професионалистите ще  разкриват  тайните във ваенето на фигури от пясък и ще предадат опита си в това изкуство. Забавните занятия ще се реализират всяка събота от месец юли.

Очаквайте подробности за точните часове на провеждане и начина на записване в детските школи.

Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред. Темата „На сафари с фотоапарат“ показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди – това са само малка част от десетките животни, които ще „дебнат“ своите посетители на Пясъчния фестивал. Кои са останалите, вижте сами в петък от 21.00 часа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!