Първо посeщeние на пасажерски кораб “MSC Orhestra“ в бургаското пристанище

На 9 октомври 2014 г. за първи път пасажерски кораб “MSC Orhestra“, който е част от голямата корабна компания „Mediterranean Shipping Company”, посети „Пристанище Бургас” ЕАД. Огромният круизен кораб е с 16 палуби, с дължина 294 м., газене 8,70м, височина 60м, с капацитет за 2550 пасажера и с 1054 души екипаж. “MSC Orhestra“ е един от най-новите кораби на“MSC Cruises“ и е вторият от круизната линия „Musica-class”. Изграден е в италиански стил – комбинация от дизайн, комфорт и сигурност. Луксозният лайнер предлага широк спектър от забавления и съоръжения – турска баня за подмладяване, тенис кортове, екзотични барове и ресторанти, казина, театър и много други атракции.
За да рекламира круизния продукт, а също и България и Бургаска област, българска фирма организира посещение на туроператорски компании и медии на два кораба (COSTA DELICIOSA и PRINSENDAM) на 17 и 18 октомври 2014 г. Събитието включва обиколки и запознаване с възможностите на пасажерските кораби, както и кулинарните продукти.
От началото на туристическия сезон през 2014 г. до този момент в бургаското пристанище са били обслужени 19 круизни кораба с 28 084 пътници. До края на сезона се очаква да пристигнат още 7 круизни кораба с приблизително 10 000 пътници.
Ръководството на порта съвместно с компанията „Mediterranean Shipping Company” се надява на дългосрочно съвместно сътрудничество в круизния бизнес.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!