Първа работна среща на кмета с новото ръководство на МБАЛ Поморие

По инициатива на кмета на Община Поморие Иван Алексиев се проведе първата работна среща с новото ръководство на МБАЛ Поморие – адв. Александър Кръстанов, прокурист и д-р Фотка Калчева, председател на медицинския съвет.

Тема на разговора беше действителното материално, техническо и финансово състояние на болничното заведение. На продължилата повече от час среща присъства и зам.-кметът по финанси Янчо Илиев и бяха обсъдени различни варианти за оздравяване на болницата, възможности за изход от сегашната ситуация и конкретни мерки за стабилизиране на здравното заведение, до приключване на процедурата за избор на главен лекар.

Общинското и болничното ръководство постигнаха разбирателство за мерките, които трябва да се вземат, а по предложение на кмета Алексиев, още следващата седмица ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Поморие, на което общинските съветници ще обсъдят представени от него конкретни решения по набелязаните по време на срещата приоритети, като част от програмата за стабилизация на МБАЛ Поморие.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!