Първа награда от националния конкурс „Рецептите на баба” идва в Бургас

Журито раздели призовото място между Светла Бодурова от Бургас и Вяра Пенчева от Габрово

Националният конкурс  за детски рисунки и литературни творби „Рецептите на баба- 2015г”, организиран от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите,  в партньорство с Национален дворец на децата и с подкрепата на Министерство на образованието и науката, завърши. В седмото издание на конкурса тази година в трите възрастови групи участваха над хиляда деца от 28 области на страната, като 18 от тях имат свои наградени представители.

Отличените творби вече могат да се видят на фен-страницата ни във фейсбук https://www.facebook.com/profile.php?id=1443681015865511&ref=ts&fref=ts

Журито присъди две първи награди: на 6-годишните Светла Евгениева Бодурова – ОДЗ 11 „Коледарче” Бургас и на  Вяра Пламенова Пенчева – от ЦДГ „Явор” – Габрово. 2Рисунките – победители в Националния конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба – 2015“ ще бъдат плакати на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“ за тази година.

Сред наградените малки художници са още четири бургаски деца: Здравко Добрев, на 8 години, от ОУ „Св. княз Бориз I”, Катрин Василева, на 7 години, от ОДЗ „Брезичка”, Татяна Колева  от ОДЗ „Коледарче” и Бояна Бонева от ОУ „Любен Каравелов”.

За първи път победителите при рисунките  са от първа възрастова група. Нови моменти има и при литературните творби  – те варират от кратки текстове, съдържащи предимно кулинарни рецепти, до малки разкази, описващи случки и емоционални състояния. Първата награда журито присъди на  11-годишната Добромира Миткова от Варна за стихотворението „Сила за живот”.

Отличените рисунки по групи, ще съставят пътуваща изложба, която ще придружава фестивала „Пъстра трапеза нагости на моя град”, при неговото провеждане в различни населени места на страната. За първи път изложбата ще бъде представена по време на тържеството за награждаване на победителите на 17 април в Национален дворец на децата. Авторите на отличените творби ще получат предметни награди, а всички участници в конкурса – грамоти за участие.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!