Пуснаха две нови детски зони за игра в Бургас

Община Бургас обновява едновременно около 30 детски площадки и паркови пространства във всички жилищни комплекси. Целта е набелязаните пространства да бъдат съоръжени с модерни и функционални уреди за игра, а разрухата в междублоковите пространства да бъде заменена от удобство и уют за деца, родители, баби и дядовци.

Списъкът с обекти е съставен по сигнали на бургазлии. В него постоянно влизат нови предложения и изчакват реда си за изпълнение.

През изтеклия уикенд в експлоатация бяха пуснати две прекрасни нови зони за игра в ж.к. „Братя Миладинови“.

Едната е до бл. 57 по ул. „Одрин“. Там има съоръжение за катерене и баланс, комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип „Махало“, люлка тип „Махало-гнездо“. Площадката е снабдена с 8 броя бетонови пейки, 3 бетонови кошчета за боклук и ударопоглъщаща настилка от гумирани плочи 40х40.

Detski ploshadki i u4ilisha 022Другата обновена зона за игра е детската площадка в градинка „Родопи“, до бл. 62. Тя е снабдена с комбинирано детско съоръжение, клатушка на пружина, двойна люлка, люлка тип „Махало-гнездо“, катерушка  „Въжена градина“. В градинка „Родопи“ са подменени старите с 27 нови пейки, поставени са и 14 бетонови кошчета за боклук. Там са засадени 3 броя декоративни дръвчета от видовете бреза /Betula pendula/, пиния /Pinus pinea/, ясен /Fraxinus sp./. Настилката е саморазливаща се ударопоглъщаща в зелено и оранжево.

Във всеки жилищен комплекс Община Бургас се старае да направи нещо интересно, уникално и различно от останалите детски зони на града. В „Братя Миладинови“, например, родителите могат да научат днешните деца на позабравената игра „тото“, в която се използват знаците Х и О, а целта е да наредиш три от тях по диагонал, вертикално или хоризонтално.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!