Протест пред СОМАТ

Работещите в Северната промишлена зона излязоха на протест заради поредното наводнение на подлеза на СО МАТ. При всеки дъжд подлезът става непроходим, което блокира работата на фирмите със седмици, води до неизпълнение на поръчките и до финансови загуби. В зоната работят 8 фирми с общо 600 работници, част от които са принудени да излизат в неплатени отпуски в дъждовните дни.

Собствениците на фирмите не веднъж са сигнализирали за проблема в общината и в областната администрация. Досега на сигналите им никой не е обърнал внимание.

Според протестиращите проблемите тук не са само при дъжд. Огромни трабове зеят по пътя към зоната, арматури стърчат от земята и пукат гумите на автомобилите.

Протестиращите настояват железопътният мост до СО МАТ да бъде отводнен и ремонтиран, каналълт между езерото Вая и морето да бъде почистен и да се осигури непрекъснатата му пропускливост, да бъде асфалтиран пътят към промишлената зона. Ако исканията не бъдат изпълнени, работниците заплашват, че ще блокират с камиони пътя за Долно езерово, по който се стига и до „ЛУКойл Нефтохим”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!