Пролетен детски празник през уикенда

Пиратско шоу, театрални постановки и открити арт ателиета са включени в програмата на традиционния пролетен детски празник, който организира Община Бургас. Той ще се проведе на 18 и 19 април.

Шоу програмите ще са на площад „Ат. Сиреков“ (пред Общината), ателиетата на открито – около къщичката до Часовника, а спектаклите – на Открита сцена „Охлюва“.  Както и в предишните издания на празника, всеки от двата дни ще  има символичен домакин /гостуваща театрална трупа/, който подготвя програмата за деня.

В събота /18 април/ домакин  е Театър „КраТунка“ от Хасково.

Празникът ще започне  с  Пиратското шоу в 11.00 часа. Всички желаещи малчугани  ще могат, заедно с Капитан Карамба и  помощника му Джони Свирепото, да потеглят на далечно пътешествие и да открият изгубеното съкровище. Това е едно от най-често пътуващите представления с повече от 700 показвания в цялата страна.

В 12.00 часа  ще започне детското ателие, където ще се  изработват тематични пиратски атрибути – превръзки за очи, пиратски знамена, саби от балони, пиратски куки, хартиени пиратски шапки, рисунки на тема море и др. Представлението „Умници Юнаци“ по прочутото произведение на Елин Пелин ще започне от 17 часа. Куклите и сценографията са изработени от кратунки, автентични битови предмети и черги. Представлението „Умници Юнаци“ на театър „КраТунка“ е  с участието на Красимир Господинов и Тянка Радева.

В  неделя /19 април/  домакин ще е Театър „Абсурд“ от София. Началото на празника ще бъде поставено в 11.00 часа с Театрална игра „Тото и момичето“. Тя представлява музикален спектакъл, изпълнен с много весели моменти, в които публиката се превръща в активен участник.

Детското ателие от 12.00 часа ще се  опита да даде отговори на въпроса: „Как работи кукленият театър? С помощта на актьорите и веселите книжки на издателство „Миранда“ децата сами създават персонажи за своя бъдещ домашен куклен театър.

В  17.00 часа ще започне представлението „Омагьосаната гора“, авторски спектакъл на Владимир Колишкин и Румяна Сестримска, изпълнен с множество неочаквани ситуации, които неусетно ни пренасят към весело-лиричната история на едно преобразяване.

В случай, че метеорологичната обстановка не позволява провеждането на Пролетния детски празник на открито, събитията ще се преместят в зала „Г. Баев“ в КЦ „Морско казино“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!