Производство на хирургически конци започва в Бургас

В Бургас бе прерязана лентата на най-новото предприятие в града – представителство на водеща московска фирма за производство на хирургически конци и игли.
„Това е изключително смел и добър пример как с подкрепата на общинската администрация се реализират големи проекти. За нас е комплимент, че избрахте Бургас за тази инвестиция, бъдете сигурни, че оттук пътят към европейските пазари е най- кратък“, заяви кметът Димитър Николов преди да пререже лентата на предприятието, намиращо се на ул. „Индустриална“ 96.
Заводът е с високотехнологично оборудване, с няколко степени на хигиена и безопасност.
Компанията „Р1 сьюче“ произвежда 11 000 вида конци за различни области на хирургията. Тя е една от водещите в производството на хирургически конци, игли и инструменти.
„Предпочетохме Бургас пред три други големи български града, защо условията за инвестиции и инфраструктурата са много добри, заяви Владимир Резников, изп. директор на „Р1 сьюче“.
Следващата стъпка на инвеститорите е да разширят присъствието си, като започнат да произвеждат и хирургически инструменти. Това ще доведе до разкриване и на нови свободни работни места.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!