Прожектират филми за екстремни пътешествия във Флората

Филми за приключения, планини, пътешествия и далечни култури ще пренесат бургазлии на едни от най-екзотичните и труднодостъпни точки на планетата – Южна Америка, Хималаите, Аляска, Африка, Антарктика, Монголия и др. Всичко това ще бъде представено в рамките на три дни – 25, 26 и 27 юни, в залата на Експозиционен център „Флора“ в Морската градина. Организатори са Община Бургас, фирма „Про Аудио“ и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“, а събитието се нарича „Екстремна Кинопанорама – Ехо от Банскофилмфест“.

Входът е безплатен!

Бургаската публика ще се докосне до избрани филми за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят. Седейки пред екрана, ще можете да усетите адреналина при катерене, фрийрайдинг, бейзджъмпинг, екстремен дайвинг, делтапланинг!

Ще се запознаете  с постиженията на приключенци от световна величина, които се справят по удивителен начин с предизвикателствата на екстремните условия. Част от филмите са свързани с бита, изкуството и културата на планинарските народи, някои от които са на изчезване. Това са истински истории за смелостта, волята и приятелството, които променят представите за човешките възможности.

Съпътстващи събития на Екстремна кинопанарама са фотографските изложби:

– „Цветовете на Аляска“ – с автори Румен Радев, Йоанна Матеева, Дойчин Боянов;

– „Кавказ` 2014“ – с автори Тако Младенов, Янко Дойчинов.

Фейсбук страница на събитието

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!