Проверяват пазари и зеленчукови борси в Бургас

 „Обозначителни табели за отстояние, дезинфектанти на спиртна основа, маркировка за вход и изход и посока на движение сред  обектите на пазара, допълнителни  заграждения за регулиране на движението, пропусквателен режим, – всички мерки   са спазени на  бургаските пазари“. Това заяви д-р Полина Желева от РЗИ- Бургас, която заедно със свои колеги от инспекцията, представители на дирекция  „Икономика и стопански дейности“ към Община Бургас и служители на Од на МВР провериха всички открити пазари на територията  на града. В обсега на инспекторите попаднаха пазар Краснодар, Славейковото пазарче,  пазарите в комплексите „Меден рудник“ и  „Изгрев“ и зеленчукова борса.

Проверките се реализират с цел превенция на жителите на града, заради наближаващите празници и очакваното повишено потребление  по пазарите в Бургас. Строгите мерки са в продължение на издадените досега заповеди и препоръки за ограничаване на епидемията от Covid-19.

Всяка сутрин и вечер общинска фирма“ Бургаски пазари“ има ангажимент и извършва по график регулярна дезинфекция на пазарите.

Всички търговци и граждани, които не спазват мерките за безопасност, подлежат на санкции и глоби. 

 Община Бургас призовава своите жители да бъдат търпеливи и отговорни най-напред към своето, но и към общественото здраве!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!