Проведе се Първа олимпиада по информационни технологии в Бургас

За първи път в Бургас се проведе олимпиада по информационни технологии за ученици от 9 до 12 клас. Олимпиадата „От новите технологии към технологията на успеха във всичко“  се проведе на 16 май в сградата на Бургаския свободен университет. Тя бе организирана  по идея на Центъра за малади таланти от Фондация „Шанс за децата на България“ и БСУ. В нея участваха ученици от над 10 средни училища от Бургас и региона.
Участниците се съревноваваха индивидуално в две възрастови групи на два етапа – тест по информационни технологии и решаване на задача от областта на информатиката.
„С поредната си инициатива имаме за цел да стимулираме интереса на младите хора към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование, както и да направим подбор и приобщаване на талантливи деца към извънучилищни форми за изпреварваща подготовка. Целим Олимпиадата по информацииони технологии да стане традициия за Бургас и за в бъдеще да я утвърдим, като национално състезание. Специално благодарим на нашите партньори – Бургаски свободен университет за професионализма и съдействието при организиране на събитието“ – сподели Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата на България“.
Реултатите от състезанието ще бъдат обявени на 20.05.2015 на сайта на Фондацията. Победителите ще бъдат официално наградени на Годишния празник на Центъра за малади таланти на 22 май 2015 г.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!