Представят в Бургас първата книга за селски туризъм

Първата по рода си книга за пътешествия и селски туризъм “Селата в България – посоки за туризъм и култура”  ще бъде представена в Бургас.  Изданието е първо по рода си по темата „селски туризъм” и обхваща максимален брой атракции и услуги, които имат потенциал за бъдещо развитие.

„В общата част на книгата проследяваме текущото състояние на селския туризъм, неговите алтернативни варианти и допира му с културата на местните общности. За първи път правим анализ на отделните туристически региони в страната и потенциалa им за развитие. Фокусираме внимание върху зелените алтернативи, културните аспекти на съвременните форми на изкуство в селска среда, развитието на поклонничеството и екологичния туризъм. Важен момент са темите за чистата храна, меда, виното, коприната и маслодайните рози. Цялостния дух на първата част на книгата е внушението, че туристите по селата са чакани гости, а собствениците на местата за настаняване са домакини и бъдещи приятели.

В специализираната част на книгата насочваме гостите към 39 конкретни села из цялата страна. Подбора сме направили на случаен принцип, но с цел да дадем представителна картина за селския туризъм в България. Всяка статия е символичен вход към конкретен туристически регион или съседни дестинации”, четем в резюмето на  книгата, която вече се радва на  добра популярност на книжния пазар.

Автори на “Селата в България – посоки за туризъм и култура”  са Гавраил Гавраилов, Анна Пелова, Михаил Михов. Те ще я представят във вторник от 18 часа в книжарница „Хеликон” на пл. „Тройката”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!