Предложение за тогава, когато днешното ще бъде спомен

Сега е лесно – макар и с маска на лицето, с телефоните си може да запечатаме доста любопитни ситуации, породени от мерките срещу коронавируса.  Дори само маските са достатъчно любопитни – разноцветни, бели, черни, шарени… Дано да е по-скоро, но когато се върнем към нормалния живот, ще бъде интересно да си спомняме за тези месеци.

С оригинална идея да бъде създаден фотоархив за периода, през който преминава градът, страната и целия свят Общината се обръща към бургазлии:

„Covid 19 ни изненада, уплаши, ужаси, засрами, разсмя, разнежи, обнадежди, сприятели , омилостиви. За всички нас това е време на изпитание, но и време, в което се проявят силният дух, щедростта и съпричастността. Споделете вашето усещане за Covid 19 , за заплахата, която  промени света,  наложи нови правила и с която  само заедно ще се справим. Те могат да изобразяват как работите вие или други хора, които не остават вкъщи, заради спецификата на професиите си, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на он лайн обучението или от терасата на жилището си.

Очакваме вашите снимки – черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи на имейл :burgascultureguide@gmail.com

Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide. Искаме акцентите на нашата фотокампания да са преодоляване, солидарност, надежда.  След пандемията заедно със специалисти от „Държавен архив“ – Бургас ще разгледаме събраните снимки и ще отделим тези от тях, които да бъдат съхранени като свидетелство за безпрецедентния период в живота на града. С най-вълнуващите и оригинални кадри ще организираме истинска изложба в Морската градина.”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!