Празнуваме Еньовден с поетично-музикален спектакъл

С поетично- музикален спектакъл бургазлии и гости ще отбележат 24-ти юни, Еньовден.Събитието ще събере гости и приятели в двора на Етнографския музей от 11.30 часа, тази сряда, 24-ти юни.

Етнографският музей е пазител на миналото с българските традиции и обичаи. Идеята е празникът да има своето логично продължение като стилна, вечерна, артистична проява, в която се преплитат традиционно-народностното с класиката и съвременността. Основна цел на проекта е да събере на едно място повече хора в музея като културна институция, които да се приобщават с езика на съвременното изкуство – багри, звуци и слово.

На този ден, когато годината се разделя на две части, предците ни са отдавали заслужена почит към слънцето, топлината, огъня, плодородието, билките, водата и магическата сила на природата.В тази нощ небето се отваря и звездите слизат в тревите. Силно застъпено е женското начало – жената-стихия, жената-огън, жената-природа, жената-вода, жената-слънце, жената-лечител, жената-цвете, жената-магия. Тази атмосфера ще пресъздадат със силата на съвременното изкуство участниците в проекта „Равноденствие“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!