Празник в бургаския затвор

140 години от приемането на „Привременните правила за затворите“ в България се отбелязват на днешната дата – 29-ти януари. Тази е и датата, обявена за професионален празник на служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието.

В Бургас празника бе отбелязан в тържествена атмосфера от служителите в Затвор – Бургас в обновената зала „Хоризонт“. На тържественото събрание заместник-началника на затвора Методий Владимиров поздрави всички служители от името на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“  – гл. комисар Васил Миладинов, като прочете „Поздравителен адрес“. 

По случай празника, за проявен професионализъм, личен принос и отлично изпълнение на служебните си задължения, бяха наградени 45 служители. За тържествената атмосфера допринесоха и гостите от Танцова формация „Петлите“ с ръководител Георги Димитров, които изнесоха представление с откъси от техни спектакли.

Тържеството е част от честванията, както на 140-години пенитенциарна система, така и на 80-години от официалното откриване на настоящата сграда на Затвор Бургас, състояло се на 11.02.1939 г. В тази връзка са предвидени и други мероприятия, като: футболна среща между отборите на Затвор Бургас и РД „ГДО“ / която ще се проведе на 10.02.2019 г./, както и фотоизложба, свързана с историята на затвора / откриването на фотоизложбата ще се осъществи на 11.02.2019 г./.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!