Правят тенис корт в Обзор

Пореден проект, финансиран от бюджета на община Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на гр. Обзор Христо Янев направиха днес символична първа копка на тенис корт с изкуствена настилка. Бъдещата придобивка се намира на свободен терен на съществуващия стадион в Обзор и е част от обекта „Модернизация и доизграждане на съществуващ спортен комплекс“. Изграждането на тенискорта ще се извърши изцяло с пари от бюджета на община Несебър.

Сред присъстващите на официалния старт на обекта бe и заместник-кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, както и жители на града.

Това е поредната придобивка за морското градче, която заедно с останалите започнати проекти, значително ще подобрят условията на живот и почивка на населението в Обзор.

Припомняме ви, че в края на февруари т.г. пак на стадиона започна изграждането на мини игрище за футбол с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“. По същото време стартира и изграждането с пари от бюджет на община Несебър на битово-фекална канализация за поземлени имоти в кв.51, където е ситуирана и ОДЗ „Обзорче“. Предстои канализацията да бъде готова преди този летен сезон. Друг проект с европейски пари по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“ бе започнат в края на миналата година там –  „Изграждане на екопътека „Калето“ в местността „Седлото“ в землището на гр.Обзор. В града бе обновено помещението на временния пенсионерски клуб – освежено, ремонтирано, обзаведено и снабдено с климатик от кметство Обзор и община Несебър. В момента в Обзор се строи и читалищен културен център, който се очаква да отвори врати тази година.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!