По 1000 лв. за новородено, стаж за студентите и намаляване на данък сгради предлагат социалистите от Бургас

Социалната политика в общината ще е платформата, на която ще стъпи стратегическия документ „Визия за Бургас”, разработван от на местната структура на БСП .  На пресконференция днес  народният представител Николай Тишев, общинският председател  Живко Господинов и Христо Панайотов – член на ИБ на ОбС на БСП Бургас представиха основните стъпки, чрез които в града ще бъдат  привлечени и задържани младите хора.

За всяко новородено на работещи и осигурени родители да се дава еднократна помощ от по 1000 лв., е заложено в предложението. На всички други деца, независимо от образованието и статуса на родителите им, да се осигурява комплект от дрехи, медикаменти и санитарни материали на стойност 500 лв., които ще са необходими за първата година от живота му. Всички продукти ще са от български производители, а част от тях ще са местно производство. Така ще се стимулира националната и регионалната икономика.

От БСП предлагат още заплащането за детските градини в общината да се намали до 25 лв. на месец, картите за пътуване на ученици и студенти също да поевтинеят, да бъде намален и местният данък сгради, а общинските фирми да осигуряват платен стаж за студенти и ученици от града, което ще им даде възможност за професионално развитие тук.

През миналата година в Бургас са се родили 1800 деца. На базата на това от БСП изчисляват, че  за стимулиране на раждаемостта са необходими около 3 млн.лева на година, което според социалистите, не би трябвало да е проблем за бюджета на Община Бургас.

БСП Бургас предприема  мерки, за да не се разцепи групата им и в следващия Общински съвет,  стана ясно още на днешната пресконференция . Изводите от  настоящия разпад на групата са направени. Занапред всички кандидати за кметове и общински съветници ще трябва да подписват декларация за лоялност – и партийните номинации, и тези от гражданската квота. Кампанията по номинациите продължава до края на седмицата. От началото на следващата седмица ще се приемат съгласията на номинираните да бъдат подложени на гласуване. Общинската конференция, на която ще станат ясни кандидатите за кметове и общински съветници по места, ще се проведе на 20-ти юли.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!