Поставиха национален рекорд на турнира по лека атлетика „Купа Бургас“

Третото издание на престижния турнир по лека атлетика „Купа Бургас“ ще остане в историята с подобряването на национален рекорд. Той е на Маня Булкина в дисциплината овчарски скок. В дисциплините дълъг скок и троен скок  Милена Миткова и Георги Цонов постигнаха най-добри резултати.

Наградният фонд на турнира от  6 650 лева беше разпределен между състезателите с най-добри постижения в различните дисциплини. Община Бургас финансира провеждането на надпреварата с 10 000 лева.

Третото издание на турнира „Купа Бургас“ се проведе на спортен комплекс „Славейков“, който разполага с едни от най-добрите условия за провеждането на лекоатлетически състезания и подготовка. Благодарение на този факт леката атлетика в Бургас се възроди. Преди три години активните състезатели бяха едва 20, а сега лекоатлетите в Бургас са близо 400, 80 от които са професионални състезатели.

„Бъдещето на леката атлетика на Бургас е пред нас. Общината прави всичко възможно, за да осигури добри условия за този спорт. Не е лесно, но с общи усилия успяваме да строим нови бази. Сега не просто мечтаем, а работим градът ни да е домакин на Европейско първенство по лека атлетика, което да се проведе в зала „Арена Бургас“. Радвам се, че имаме амбициозни треньори и спортисти, които да носят славата на Бургас“, каза по време на награждаването кметът Димитър Николов.

Организатори на турнира „Купа Бургас“ са Община Бургас и клубът по лека атлетика „Европул“. Тази година в надпреварата участваха 95 от най-добрите атлети на България, печелили медали на олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!