Последно поколение самолети кацат на летище Бургас

Бургаското летище е първото в България, което обслужва B747 800F. През лятото тук ще каца и Дриимлайнер

Фрапорт Туин Стар Еърпрот Мениджмънт“ АД започна започна обслужването на последно поколение карго самолет от групата на Боинг – B747 800F на летище Бургас. Самолетът кацнал на бургаското летище B748 (код F) на Silkway West Airlines е закупен едва през миналата година и полетите, които се изпълняват до летище Бургас, са първите за България. До този момент е обслужван само Боинг от типа B747-400F.

Колегите от летище Бургас обслужиха с изключителен професионализъм новото въздухоплавателно средство с помощта на закупената само преди няколко месеца  специализирана техника – механизирана платформа Main Deck loader.

През летния чартърен сезон на 2015 г. летище Бургас ще приветства за първи път в България и най-новото поколение пътнически самолет от групата на Боинг – B787 Dreamliner. Пътници от Великобритания ще имат възможност да летят с един от най-комфортните пътнически самолети в света. Боинг 787 Дриймлайнер е американски широкофюзелажен, среден по размер, реактивен авиолайнер с два двигателя, произвеждан от Boeing Commercial Airplanes. Проектиран е да превозва между 210 и 330 пътника в зависимост от конфигурацията.

Новият летен сезон започва на бургаското летище с редица подобрения. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД използва ненатоварения период извън летния сезон за изпълнението на редица инвестиционни проекти. Извършена бе рехабилитация на участъци от перона за въздухоплавателни средства, пистата за излитане и кацане и пътека за рулиране „Н“. За летните месеци ще бъдат приключени разширението на североизточната тераса на Терминал 2 и втори етап от пълното обновяване на ВИП залата. Вече функционира нова сграда за пожарната, успешно приключи изграждането на канализационен колектор за отвеждане на дъждовните води на летище Бургас, в ход е проектиране на дренажна система за пистата. Като част от залесителен пояс на територията на летището бяха засадени 1500 дървета и 18000 храсти.

Направените инвестиции само в рамките на последните шест месеца са в размер на около 3 милиона лева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!