Последно: кой може да се разхожда сред зелено в Бургас

В изпълнение на заповедта на здравния министър, в Бургас разходките в паркове и градини са позволени за деца с родителите им, бременни жени, единично спортуващи и собственици на домашни кучета.

За целта в най-посещаваните градски паркове – Морска градина, „Изгрев“, „Славейков“, Борисова градина, „Меден рудник“ и парк „Езеро“, се разчертават стрелки върху асфалта. Те са само при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната боя, защото всички се надяваме това положение да е временно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат подновени.

Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно движение – за влизане или за излизане. На широките места движението може да е двупосочно, например – при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, не само Историческото ядро.

Родителите с деца и бременните жени могат да използват парковете, както и прилежащата на Морската градина плажна ивица, между 9:30 и 18:30 ч., а единично спортуващи и собственици на кучета – до 9:30 и след 18:30 ч. Препоръчителната възраст на децата е до 12 г.

Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м. и носенето на предпазни маски. Забранява се сядането на пейки или в зелени площи, употребата на алкохол. Все още не е разрешено използването на спортни и детски площадки и съоръжения.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!