Поредна изложба в Артиум център – Несебър

За пореден път фоайето на Артиум център приюти изложба на местни художници.

Произведенията на Георги и Албена Бояджиеви и Стела Христова оживиха пространството в красивата сграда. 

Публиката се наслади на зрялото изкуство на творческия и семеен тандем- Георги и Албена, които за първи път представят картините си в Артиум център.

Суровата строгост и експериментална дързост в мащабните платна на Георги странно контрастират със слънчевата лиричност в цветята и натюрмортите платна на Албена.

Тази симбиоза между мъжкото и женското начало, между силата и нежността, очарова със силата и богатството на своите внушения. Георги вече е изградил своя стил и в оригинално композираните подробности от пейзажа, с характерните сиво-кафяви, охрени и златисти цветове, ни завладява с една силна метафорична пластичност и богатство на артистичния си поглед върху наглед познатите неща.

Албена в своите творби очарова с естествената красота на полските и горските цветя, на даровете на земята, на обаянието на Несебър и морето.

Картините на Стела са по-скоро изящни и въздействащи, наситени с филигранна крехка красота и много нежна лиричност.Те ни докосват със своята естетика и майсторство и са ярко свидетелство за един овладян изобразителен талант.

Целта на изложбата е да популяризира изящното изкуство и да запознае несебърското общество с творчеството на местните художници.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!