Пореден търг за шивашки цех в Бургас

За пореден път на търг е обявен шивашкият цех на ЕТ „Дима – Димитринка Стоянова” в Южната промишлена зона на Бургас. Този път съдебен изпълнител Таня Маджарова ще се опита да предложи имота на някогашната фабрика за производство на мъжко бельо и трикотаж за 998386.11 лв. начална цена. В годините офертата за сградата и прилежащия към нея терен се промени няколко пъти.
Цехът се помещаваше в някогашния стол на „Метални конструкции” и когато през 2012 г. за първи път се появи на пазара се считаше за апетитен имот. Тогава началната му тръжна цена достигаше почти 2 милиона лева. Купувачи не се намериха със всяка следваща обява за публична продан цената падаше драстично.
Бившият шивашки цех се е разполагал в триетажна сграда със застроена площ 1054 кв. м. Общата площ на парцела е 3 098 кв. Изпълнителното дело е по молба на пловдивската фирма за продажба на трикотажни плетени платове Брод – ХР ЕООД. Върху имота тегне ипотека в „Уникредит банк” срещу 222000 евро и 955 000 лв. Дружеството има и възбрана за ползване от НАП за сумата от 113166 лв.
Резултатът от новия опит за публична продан ще бъде обявен на 24 март.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!