Поморие чества Деня на българската просвета и култура

Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне на 20 май, когато Община Поморие ще награди образователните и културни институции на територията на общината в знак на уважение към труда на всички, работещи в тази сфера. Церемонията ще се състои от 18:00 ч. в Читалище “Просвета – 1888” – Поморие. С концерт – спектакъл участие в нея ще вземат и учениците от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Професор Панчо Владигеров”, гр. Бургас.

Община Поморие кани всички жители и гости на града да засвидетелстваме уважението си към съвременните посланици на българската просвета и култура, които са дали своя висок принос за духовното ни израстване!

Тържествата на 24 май ще започнат в 10:30 часа, с празнично шествие от площада пред кафе „Градина”, в което ще вземат участие Духов оркестър при СОУ „Иван Вазов” – Поморие, децата от ОДЗ „Детелина” и ЦДГ „Веселушко”, ученици от СОУ „Иван Вазов”, ОУ „Христо Ботев” и ПГТ „Алеко Константинов” и ще продължат на откритата сцена на Читалище „Просвета 1888”, където от 11:00 часа ще започне празничният концерт.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!