Поетесата Елка Василева представи новата си стихосбирка “В сандалите на лятото“

Дворът на Дома на писателя в Бургас се оказа тесен да побере почитателите на поетесата Елка Василева. На 8 август от 19 часа пред многобройна публика тя представи новата си стихосбирка „В сандалите на лятото“.  В горещия летен ден  да споделят „поетичния прочит на човешките житейски сезони“ тук дойдоха заместник – кметът на община Бургас Йорданка Ананиева, представители на писателското сдружение в града, приятели и почитатели на поетичното слово, творци в различни области на изкуството, журналисти и общественици.  

„Това е изстрадана поезия, може би прекалено лична. Но нима моето днес не може да бъде вчера, или утре на някой? Ние всички си приличаме в чувствата, които изпитваме, просто ги описваме различно. Надявам се всички да намерят поне едно свое стихотворение. „В сандалите на лятото“ събира в себе си дъха на лятото и сладостта на зрялата любов“ – с тези думи поетесата представи своята седма поред стихосбирка, която определя като  малко полиграфическо бижу, което се вмества добре на рафта на библиотеката, но и се чувства удобно в чанта или дори джоб, за да бъде „под ръка“.

„В сандалите на лятото“ излиза с финансовата подкрепа на Община Бургас под редакторството на Керана Ангелова, а полиграфията е дело на издателство „Либра скорп“. 

Стихотворенията са групирани в два цикъла – „Междусезония“ и „Блус за оптимисти“, а илюстрациите в книжката са направени от 11-годишната Лора Николова – внучка на поетесата. 

На премиерата Елка Василева „почерпи“ своите гости с „доза“ красиви стихове, а те и отвърнаха с аплодисменти и нестандартни подаръци. Добрина Маринова я дари с превод на едно от нейните стихотворения на френски език, което прозвуча пред публиката. По текста на друго стихотворение песен е написал Жеко Стоянов и присъстващите на премиерата имаха възможността първи да я чуят в негово изпълнение. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!