Подновяват пътната маркировка в Бургас

Община Бургас започна масово изкърпване на повредените през зимата пътни настилки и подновяване на маркировката.

Статистиката показва, че през последните 3 години в града са създадени 1000 квадратни метра нови пешеходни пътеки. Това се е случило след мотивирани искания на граждани, отправени до кмета Димитър Николов и одобрени от Комисията по безопасност на движението.

За да заостри вниманието на шофьорите към пешеходните пътеки, Община Бургас оцветява в сигнално червено 40 % от тях – там, където са най-конфликтните маршрути. За допълнителна сигурност на пешеходците, съществуващите пътеки по главните артерии на града се премаркирват със „Студен пластик“. Това покритие е с гаранция 3 години, за разлика от обикновената маркировка – акрилна боя с 6 месеца гаранция.

Тази година броят на пешеходните пътеки в Бургас ще се увеличи още след реконструкцията на важни възлови кръстовища. Предстои и строителство на два пешеходни надлеза по проекта „Интегриран градски транспорт“.

За подобряване видимостта на шофьорите, Община Бургас монтира светодиодни пътни знаци, които светят през нощта, а на 5 кръстовища в града са поставени сферични огледала.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!