Повече от три часа гасиха пожар край Айтос

Огънят е тръгнал от запалени гуми на сметището

На 30 юли в следобедните часове в Районно управление „Полиция“- Айтос е получено съобщение за пожар, възникнал в близост до сметището на Айтос, разположено на около 4 км източно от града. Установено е, че пожарът е тръгнал към 16.00 часа от запалени автомобилни гуми на сметището. Към момента полицията търси издирва подпалвача.

Сигналът за палежа е подаден от служители на почистваща фирмата „Астон сервиз” ООД до пожарната служба в Айтос. Пожарните автомобили пристигат на място, но високите температури и сменящия посоката си вятър, стават причина пожарът да се разрасне на няколко фронта.

След 3-4-часова борба с огъня пожарът е потушен и не е допуснат на територията на парка, в боровата гора и до младите насаждения от космат дъб, където биха били огромни. По първоначални данни са изгорели 30 дка едногодишна широколистна гора и 500 декара сухи треви и храсти. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Айтос.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!