Повече дестинации през това лято на летище Бургас

Влезе в сила лятното разписание на полетите, а с него започват и промените в полетните разписания на авиокомпаниите, изпълняващи целогодишни редовни полети на най-слънчевото летище у нас, както и откриването на летни редовни линии за новия сезон.
Към момента летни редовни полети са планирани до близо 50 дестинации в 20 държави. С най-голяма честота са полетите до София, Москва, Санкт Петербург, Лондон, Прага, Минск, Варшава, Бърно и Братислава. По всички тези направления през летния сезон летище Бургас ще обслужва полети ежедневно. С влизането в сила на лятното разписание, националният превозвач „България ер“ увеличава честотата на полетите си до София първоначално на пет пъти седмично, а в последствие и всеки ден.
Редовните полети на Wizz Air до Лондон, Лутън, които в момента се изпълняват три пъти седмично стават ежедневни от 20.06.2016г. С полети до британската столица четири пъти седмично се включва и Thomas Cook Airlines UK от средата на месец май. Редовни полети до Манчестър ще изпълняват две авиокомпании (Thomas Cook Airlines UK и Condor). Нюкясъл, Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, Иист Мидландс са другите британски дестинации, до които ще лети Thomas Cook Airlines UK с полети веднъж седмично от месец май.
Полети до Москва, летище Шереметиево са заявили България ер от началото на месец април, а полетите на S7 Airlines до Москва, Домодедово, които в момента се изпълняват пет пъти в седмицата, от края на април ще бъдат всеки ден, като през най-горещите летни месеци ще има по 3 полета всеки ден. S7 ще лети веднъж седмично и до Новосибирск.
Авиокомпания Rossiya ще изпълнява всеки ден полети до красивия Санкт Петербург, а България ер ще лети по това направление три дни в седмицата. Екатеринбург, Москва, Санкт Петербург , Нижни Новгород, Самара, Казан и Волгоград са дестинации, които влизат в разписанието на летище Бургас в края на май с полети на Ural Airlines. Редовни полети до руския град Череповец е планирала Severstal Aircompany.
Две авиокомпании (Jetairfly и Thomas Cook Airlines Belgium) са заявили редовни полети от Белгия до Бургас, които стартират в началото на май. Така полети до Брюксел ще има пет пъти седмично, а два дни в седмицата до Остенд (Белгия).
Прага, Бърно, Пардубице и Острава в Чехия, както и Братислава и Кошице в Словакия, а също така и Варшава, Познан и Катовице в Полща са дестинациите, до които авиокомпания Travel Service ще изпълнява полети от Бургас през лятото. Полетите стартират в края на месец май.
Редовни полети до Копенхаген (Дания), Осло и Ставангер (Норвегия) и Стокхолм (Швеция) ще изпълнява авиокомпания Norwegian Air Shuttle, а Norwegian Air International до Хелзинки (Финландия) от началото на месец май.
До Цюрих (Швейцария) веднъж седмично ще лети Germania Flug от юни.
Редовни полети до осем града в Германия са планирани към момента от летище Бургас: полети до Берлин, Мюнстер, Мюнхен, Бремен и Рощок ще изпълнява по веднъж седмично авиокомпания Germania от края на месец май, а SunExpress Deutschland ще оперира до Франкфурт (три дни в седмицата), Лайпциг (два дни в седмицата) и Хановер (веднъж седмично) от края на април.
Wizz Air стартира редовни полети по три пъти седмично до Будапеща (Унгария) и Варшава и Катовице (Полша) в началото на месец май.
Полетите до латвийската столица Рига ще се изпълняват от Air Baltic от май.
През месец май ще започнат полетите на Luxair до Люксембург и на ArkeFly до Амстердам.
Полетите до Братислава и Кошице в Словакия на авиокомпания Travel Service стартират през юни.
Три авиокомпании (Bravo Airways, DART Airlines и Dniproavia) ще изпълняват полети до Лвов (Украйна), като Bravo Airways ще осъществява и летни редовни полети до Харков (Украйна), а Dniproavia до Днепропетровск (Украйна).
Летните редовни полети се включват поетапно в разписанието на летището през целия летен сезон и актуална информация за датите и периодичността им може да се намери на интернет сайта на летище Бургас: www.burgas-airport.bg
До момента на летище Бургас за летния сезон са заявени чартърни полети до повече от 120 дестинации в над 30 държави. Процесът на планиране на летните полети продължава включително и по време на сезона.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!