Плувци ще мерят сили от Моста до острова

Бургас ще предложи още едно предизвикателство за най-смелите плувци. Те ще имат възможността да се включат в плувния маратон „Остров Света Анастасия“, който ще се проведе на 16 август.

В надпреварата може да участват всички, навършили 14 години. Те трябва да преминат предварителен медицински преглед, който ще се проведе в деня на състезанието от 07:00 часа на Морска гара.

След медицинския преглед плувците ще се регистрират за участие в състезанието, ще преминат инструктаж и ще бъдат откарани на остров Света Анастасия. Там в 10:05 часа ще бъде даден старт на маратона. Разстоянието от Света Анастасия до Моста, което участниците трябва да преодолеят, е с дължина 6 400 метра.

Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние да преплуват разстоянието. За лицата под 18-годишна възраст се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.

Според регламента разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил, но се забранява използването на всякакви помощни средства и външна помощ. Времето за финиширане е фиксирано – 1 час и 30 минути. За безопасността на състезателите ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

Класирането на плувците ще бъде до 8-мо място отделно за мъже и жени. Най-добрите в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място – 1000 лв., 2 място – 600 лв., 3 място – 400 лв., 4 място – 300 лв., 5 място – 250 лв., 6 място – 200 лв., 7 място – 150 лв., 8 място – 100 лв.

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!