Писателят Владимир Шумелов гостува в Бургас

Писателят Владимир Шумелов ще гостува на Бургас. Срещата-разговор с ценителите на българската литература ще се проведе на 3 февруари, вторник. Мотото на събитието е „Край на литературата или литература без край”. Писателите Милка Иванова, Иван Сухиванов, Атанас Радойнов ще представят госта, като ще поставят акцент върху последните му книги: „Лисица в кокошарника“, „Каквото дойде“/ Четири писма за любовта/ и „Pink Floyd“. Водещ на вечерта ще бъде Роза Боянова.

„Каквото дойде“ е книга за любов. В частност – за несъвместимата любов между възрастен мъж и млада жена (и обратното: зряла жена – младеж). Но не само. Това е и книга за самотата на съвременника”, пише за най-новата му творба, издадена от „Либра Скорп”, литературоведът Борислав Гърдев.

Какво е предизвикало писателят да се фокусира върху този нюанс на човешките взаимоотношения ще научим от самия Шумелов на 3 февруари от 18 часа в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино”.

Владимир Шумелов е писател и литературен критик. Той е  е роден на 20.10.1958 г. в Перник. Завършва специалността „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Живее и работи във В. Търново. Един от основателите и председател на Сдружение на литературни дейци „Света гора“ във В. Търново, член на националното Сдружение на български писатели. От 2009 г. е в Управителния съвет на новоучредeното Национално общество за литература и изкуства „Формула 6“ – В. Търново. В пе­ри­о­да след 1990 г. има над 280 пуб­ли­ка­ции: бе­лет­рис­ти­ка, пуб­ли­цис­ти­ка, есе­та, пре­во­ди, ста­тии, ре­цен­зии, от­зи­ви в на­уч­ни из­да­ния за ху­ма­ни­та­рис­ти­ка и сбор­ни­ци. Публикува многобройни критически статии и белетристични текстове в специализирани литературни сайтове в интернет. Негови текстове са публикувани на френски, английски, сръбски, македонски език. През 2012 г. печели II-ра награда в конкурса за къса проза на електронните списания „LiterNet“ (България) и „eRunsMagazine“ (Канада), а през 2013 г. II-ра награда в Националния конкурс за разказ на младежка тема на Община Варна. През 2014 г. е победител в раздел „проза“ на Втория национален литературен конкурс „Дървото на живота“.
Автор е на книгите с разкази и новели „Двойно“ (1994), „Между Бекет и Аз“, „И така нататък“, «Каквото дойде», както и на книгите с есеистични и литературнокритически текстове „Накърнимото“ , „Цветните спомени на греха“ „Лисица в кокошарника“ , „Pink Floyd (елипси)“

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!