Пипнаха контрабандна виагра на граничен пункт Лесово

Контрабандни лекарства на стойност над половин милион лева откриха и задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Контрабандната пратка от 52 880 таблетки е открита при щателна митническа проверка на влизащ в страната ТИР с чуждестранна регистрация. Камионът е пътувал от Турция през България за Германия. На митнически пункт в Лесово шофьорът е декларирал, че превозва дрехи, конци и трикотажни изделия за Германия. При извършената щателна проверка, митническите инспектори откриват между декларираните стоки укрити 8 820 опаковки в блистери, метални кутии и шишета, съдържащи общо 52 880 таблетки. Лекарствата са от седем марки, сред които Cialis,  Kamagra, Vega, Vegaxes и др. и са предимно силни полови стимуланти. Контрабандната пратка медикаменти е иззета. Камионът и шофьорът са задържани.

Срещу шофьора на камиона, турски гражданин с инициали О.А., е образувано досъдебно производство по чл. 242 .ал 1 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!