Петър Кънев ще лобира за изграждане на нова музейна сграда в Бургас

„На Бургас подобава, като един от големите финансови центрове, да има голям музей, обособен в модерна нова сграда“, това сподели по време на пресконференция в Бургас водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“  за 2 – ри МИР – Бургас Петър Кънев. Днес той посети бургаския археологически музей и разгледа експозицията. В разговор с Милен Николов – директор на Регионален музей – Бургас, Петър Кънев е обсъдил проблема със собствеността на музейните сгради и възможностите за промяна на статута им, за да може да се кандидатства за финансиране по различни национални и международни програми.

По повод годишнината от смъртта на дългогодишния директор на бургаския музей – научен сътрудник Цоня Дражева, ще бъде подготвен двутомен сборник, посветен на Бургас и Черноморието. С  издаването му Петър Кънев се ангажира лично.

Текст към снимка: Водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“  за 2 – ри МИР – Бургас Петър Кънев разгледа експозицията на бургаския археологически музей, придружен от директора на Регионален музей – Бургас Милен Николов /вдясно на снимката/.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!