Петър Кънев: Има шанс за регионите

Следващият програмен период на ЕС – 2014 – 2020 г. – дава шанс за постигане на икономически и социален растеж на регионите, заяви на срещата си с жители на Община Малко Търново Петър Кънев – водач на листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас. За това е изключително важно да бъдат подготвени проекти на високо експертно ниво, чрез които да се кандидатства за отпускане на планираните средства. Регионите щели да получат много сериозно съдействие от страна на специалистите на БСП и коалиционните им партньори.

В срещата участваха и кандидатите за народни представители Димитър Гочев и Георги Бъклев.

Кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев още веднъж постави наболелите проблеми на общината – демографската криза; липсата на работни места; инфраструктурните проблеми и по-специално ремонтът на пътя Малко Търново – Царево, който ще отвори общината към морето; безобразното изсичане гората на Странджа; нуждата от възстановяване на животновъдството и по-точно овцевъдството; изграждането на пречиствателна станция за града и др.

Председателят на общинската организация на БСП в Малко Търново Дора Петкова подчерта, че като носител на лява политика БСП трябва още по – сериозно да решава социалните проблеми на хората.

Петър Кънев заяви, че познава проблемите на региона и че заедно с кмета и останалите общински структури ще работят за тяхното решаване – чрез изпълнителната власт и по парламентарен път. Той каза, че винаги е подкрепял прагматичните политики, които водят до повишаване на жизнения стандарт на българските граждани. Известният икономист допълни, че ще настоява новият парламент да се обедини в решаването на основните проблеми на страната, както и за формулиране и изпълнение на основните национални приоритети.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!