Петчленно семейство – победител в конкурса „Да украсим Бургас 2019 г.“

Наталия, Драгомир, Мария, Стефан и Дарина, или по-кратко – фамилия Кузмови от комплекс „Лазур“, са  победителите в тазгодишното издание на инициативата „Да украсим Бургас“. Силно впечатление направи и Кремена Стоянова,  която е оцветила дома си на улица „Калоян“ с много лампички, създавайки празнично настроение и хубави емоции на всички минувачи. И тази година Детска ясла „Бургаско детство“ отново зарадва малчугани и родители с приказната си визия и много от бургазлии я наричат „Къщата от Замръзналото кралство“. Финалистите ще получат ваучери за посещение на остров Света Анастасия и археологически комплекс „Акве Калиде“ през новата 2020 година, както и ръчно изработени сувенири от Общинско предприятие „Морски знаци“ . Всички включели се в надпреварата  ще се радват на новия луксозен календар на Община Бургас за 2020 година.

Специално отличие за заразителен коледен дух печелят 48 семейства от блок 107, вход Г в комплекс „Меден рудник“, и блок 70, вход В от комплекс „Славейков“. Поздравления за екипа на „Съдърланд“ – Бургас, както и за чаровните репортерки от телевизия Канал 0, които ни усмихнаха с коледната си фотосесия. Красиво светещо дърво ще ви посрещне в предблоковото пространство на  бл. 41 в к-с „Лазур“.  Изпрати ни го бургазлийката Донка Минкова.

Силно участие и комплименти за бургаските детски заведения, които носят духа на Коледа  с ръчно изработени декорации, креативни елхи от дискове и много светлина.

Поощрителни награди получават ДГ“ Златна рибка“, ДГ  „Надежда“  за вътрешна украса и ДГ „Звездица“ 1 за креативността, с която са изработели белобрадия старец и шейната му в реален размер. Макетът е изцяло от рециклирани материали, напълнен е с вестници и дунапрени. Главата му е от стар манекен, допълнително рисувана, а косата му е от прежда. Шейната е сглобена  от счупено детско легло, а страничните части са изрязани от пресовано дърво от стара ламперия, която по-късно изрисуват.

Поздравяваме всички участници – ДГ „Детелина“, ДГ „Раковина“ ДГ,,Здравец“, ДГ „Теменуга“ от село Равнец, група „Раковина“към  ДГ ,,Ханс Кристиян Андерсен“, с учители  Румяна Бакалова  и Таня Димитрова , ДГ „Вълшебство“, Бутик за цветя „Диана“, Николина Иванова, Самира Душева и други.

Конкурсът  „Да украсим Бургас“ се организира за 13-ти път в навечерието на коледните празници. Община Бургас благодари за креативността и  личната инициатива на всички хора, които помогнаха градът да стане по-красив и да допълнят коледното настроение.

В „Да украсим Бургас“ имаха възможност да участват жилищни блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, образователни заведения и др.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!