Петокласничката Магдалена Виденова от Бургас спечели награда в националния ученически конкурс на евродепутата Мария Габриел

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и заместник-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел награди победителите в шестия пореден конкурс, който организира за ученици. Тазгодишното издание на творческата надпревара беше „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи” в контекст на 2015 г., обявена за Европейска година на развитието. Конкурсът беше разделен в две възрастови категории: 8-9 клас, които писаха есе, и 10-12 клас, чиято задача беше да изготвят мултимедийна презентация по темата.

KonkursВъпреки че не попада в нито една от категориите, петокласничката Магдалена Виденова от бургаското ОУ „Св. Климент Охридски” дръзна да се съревновава с по-големите и показа познания по темата, които впечатлиха компетентното жури. За усилията и знанията си, тя беше отличена с поощрителна награда.

„Магдалена ни изненада приятно на първо място с увереността си и желанието да покаже, че възрастта не винаги е определяща за знанията. На второ място,  тя е откроила в есето си една от най-важните цели на помощта на ЕС за развитие – инвестиции в образованието, но в образованието не само на учениците, а и на родителите и в допълнителната квалификация на учителите. Журито се съгласихме, че Магдалена заслужава награда за своя труд и смелостта да се състезава наравно с големите”, коментира Мария Габриел.

В конкурса бяха присъдени 20 първи награди посещение на Европейския парламент в Брюксел и 10 поощрителни награди МР 4 плеъри.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!