Петиция срещу разширяването на улица в Морската градина

Граждани от Бургас подеха петиция в интернет срещу предложението на общинския съветник Георги Чавдаров да се разшири ул. „Поморийска“, която отвежда до паркинга на капаните в Морската градина. Докладната записка е входирана в Общински съвет-Бургас и трябва да се гласува на предстоящата сесия.

„Това разширение е в разрез с декларираните от Община Бургас намерения за ограничаване на автомобилният трафик в града- Интегриран градски транспорт, изграждането на велоалеи“, е посочено в петицията.

Организаторите на онлайн подписката добавят още, че след реконструкцията няма да се реши транспортният хаос, а само ще се създаде по-голям. „Улицата води до паркинг с около 50 места за паркиране, който се намира в близост до Буферна Зона на запазена екосистема Влажни зони-Бургас.

Разширяването на улицата ще доведе до разширяване и на паркинга, което пък неминуемо ще доведе до разрушаване на крехката екосистема в района. Ние искаме ограничаване на автомобилното движение до капани и спиране на достъпа на автомобили до Солниците“, категорични са противниците на докладната записка.

Разширяването на улицата Чавдаров мотивира с това, че посоченият район е изключително оживен през летния сезон и особено в почивните дни, а преминаването е изпитание както за шофьори, така и за пешеходци.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!