Пейо Пантелеев получи Ключа от Кулата на Бургас

Спектакълът „Музиката продължава…“  е посветен на 75-тата му годишнина

Това, което съм мечтал да стане в България за пръв път го подуших в Бургас. Това каза капитанът на бургаската лирична поезия Пейо Пантелеев по време на силно емоционалния спектакъл „Музиката продължава…“ с песни по негови стихове, посветен на 75-тата му годишнина.

„От името на бургазлии ти връчвам престижния почетен знак на Общината – „Ключа от Кулата на Бургас“ и да ти кажа, че колкото и време да минава, където и да отидеш, Бургас винаги ще те посреща със „Здравей, как си, приятелю!“. Бъди здрав, вдъхновяващ и все така отдаден на изкуството, чайките, морето и Бургас!“, сподели кметът Димитър Николов в препълнената със зрители зала на Държавна опера-Бургас.

За да уважат празника и творчеството на поета, режисьора и актьора Пейо Пантелеев, на сцената пред него излязоха едни от най-известните и обичани изпълнители, танцьори и музиканти като Тони Димитрова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Руслан Мъйнов, Силвия Кацарова, Боян Михайлов, Ваня Костова, Ева Найденова, Максим Горанов, Галя Ичеренска, Пени Ставрева, ТОНИКА СВ, Дует „Бургас“, Красимира Кралева и балет „Дежа Вю“.

Младият, но изключително талантлив бургазлия Георги Милтиядов умело дирижираше музикантите от Плевенската филхармония, група „Горещ пясък“, хор „Родна песен“ и вокален ансамбъл „Фортисимо“.

Зрителите в залата чуха редица големи хитове на българската поп музика по текстове на Пейо Пантелеев, като „Рождество“, „Обич“, „Звезда“, „Шепа пепел“, „Здравей, как си, приятелю“ и други.

В края на концерта композиторът Стефан Диомов подари моряшка офицерска шапка на поета и го повиши в чин адмирал на бургаската поезия, а 120-те изпълнители и близо 1000-та зрители в залата дълго стояха и аплодираха на крака Пейо Пантелеев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!