„Панаир на добрината” в помощ на генетично заболяване

През 2015 г. благотворителната кампания е насочена към заболяването МУКОВИСЦИДОЗА

Учениците от Втора Английска Езикова Гимназия „Томас Джеферсън“ – София отново подемат благотворителната кампания „Панаир на добрината“ 2015 г. Тя е инициирана и провеждана от завършващите своето средно образование ученици, които заменят с бели тениски скъпите тоалети в деня на изпращането си от училище и даряват събраните от това средства на болните с определено рядко генетично заболяване в България.  „Панаир на добрината“ също така подкрепя и лобира пред държавните институции за установяване на по-добри медицински практики и грижи за пациентите с това заболяване. Инициативата е стартирала през изминалата година. Тази година идеята на екипа организатори е към  нея да се включат  всички средни училища и гимназии в страната. До всяко училище са изпратени писма с призив за подкрепа.

През 2015 г. „Панаир на добрината“ насочва своите усилия към заболяването МУКОВИСЦИДОЗА.

Муковисцидозата е най-честото генетично живото-скъсяващо заболяване в света. Поради редица неблагоприятни фактори, средната продължителност на живота на болните от Муковисцидоза в България е 13 години. В световен мащаб тази възраст е над 40 години. Децата с това заболяване се подлагат на ежедневни, тежки и скъпоструващи инхалации, рехабилитации и чести болнични престои.

„Панаир на добрината“ има за цел не само да събере финансови средства в помощ на болните от Муковисцидоза, но и да насочи общественото и институционално внимание към проблемите, свързани с това заболяване, като по този начин допринесе за дълготрайни промени в третирането на болестта и качеството на живота на болните в България чрез приемането и прилагането на Европейски стандарт за лечение.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!