Пак хванаха контрабандни цигари, този път в туби от веро

Цигари, укрити в туби от почистващи препарати за домакински съдове, откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново при проверка на туристически автобус.

Автобусът с турска регистрация е превозвал туристи от Турция през България за Румъния. Шофьорът и всички пътници са обявили на българския митнически пункт, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители се усъмняват в теглото и съдържанието на шест найлонови чувала с почистващи препарати във фабрични туби, поставени на различни места в автобуса. Оказва се, че тубите са с изрязано дъно и са пълни с общо 850 кутии (17 000 къса) цигари без акцизен бандерол от марките „MM Slims“, „Ashima“ и „Akhtamar“. Според обясненията на шофьора на автобуса, найлоновите торби с цигари в необичайни тайници са му били предадени в Истанбул „като пратка с препарати и храни за Румъния.

Контрабандните цигари са иззети. На шофьора на автобуса, румънски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!