Пак хванаха контрабандни цигари на митницата в Малко Търново

Служители на митнически пункт Малко Търново откриха контрабандни цигари в резервоарите за гориво на два леки автомобила с българска регистрация .

Колите са пътували от Турция за България, като са пристигнали на граничния митнически пункт Малко Търново в интервал от 10 минути в късния следобед вчера. При митническата проверка на първия автомобил, митническите служители забелязват следи от манипулация по капака на сондата за гориво. След демонтаж на бензиновата сонда на резервоара на автомобила в специализираното хале на пункта за щателни митнически проверки се оказва, че резервоарът е пълен със 770 кутии цигари без акцизен бандерол. От резервоара на втория автомобил са извадени още 800 кутии контрабандни цигари.

Цялото количество иззети цигари /31 400 къса – 1 570 кутии/ са с марка „ММ“, без акцизен бандерол и без надпис  „Duty free“. Установено е, че нарушителите с инициали  Д.Г.и С.Г. са баща и син. Срещу тях са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са от една и съща марка „Фолксваген Пасат“ комби. Цигарите са били укрити по идентичен начин, като газовите бутилки и на двете коли са били монтирани под задната броня, за да не бъдат видими при външен оглед.

Три случая на укрити големи количества контрабандни цигари в резервоари на леки коли са разкрити от митническите служители на Малко Търново в рамките на месец. Контрабандистите стават все по-изобретателни в монтажа на газовите уредби, опитвайки се да ги прикрият и да създадат впечатление,че автомобилите се движат с бензин, за да избегнат проверка на резервоарите, коментират митнически служители.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!