Павилион на любовта предизвиква влюбените във „Включи града”

Модерното изкуство превзема Бургас на 13 и 14 юни

Танцуващи роботи, павилион на любовта и кинетичен куб – това са само част от арт-инсталациите, които ще се представят в рамките на четвъртото издание на „Включи града“. На 13 и 14 юни за пореден път бургаската публика ще се докосне до един от най-впечатляващите и малко познати жанрове в изкуството. Културен център „Морското казино“ отново е запазено пространство за арт-инсталациите, които ще впечатлят със своите форми и хореографии малки и големи.
Без съмнение една от най-впечатляващите арт-инсталации тази година е иновативната компютъризирана хореографска инсталация от композитна маса, представляваща няколко роботизирани човешки фигури, които танцуват с ръце на фона на завладяваща музика. Движението на машината, по предварително зададената й програма, напомня за непрестанния прогрес и за едни от най-големите човешки страхове, свързани с технологиите.
Друг акцент от тазгодишните инсталации ще бъде един необикновен павилион на любовта, който ще ни провокира да бъдем по-добри, по-позитивни и да обичаме повече ближния и себе си. Тази цел се постига чрез конструкция във формата на куб с огледална повърхност, свързан с микрофон, тонколони и лаптоп. Влезлият в куба трябва да каже „Обичам те!“. Гласът му се записва, след което последователно се разпространява по тонколоните, разположени в отделни точки на куба. Всеки път, когато влезлият се обърне към източника на звука, вижда себе си, а резултатът е многократно обяснение в любов. Инсталацията ще бъде позиционирана пред обновеното пространство на Експоцентър „Флора“ и през двата фестивални дни.
Кинетичен куб, правоъгълна конструкция с движещи се картини и още много разнообразни, интересни, познати и непознати инсталации ще бъдат абсолютни достъпни за малки и големи, за да провокират за пореден път бургазлии и гостите на града.
Повече информация следете на www.vkluchigrada.com и на фейсбук страницата на фестивала.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!