Още две нови машини се включват в сметосъбирането на Приморско и Китен

Община Приморско закупи още два чисто нови  сметосъбиращи  автомобила, които ще влязат в експлоатация  от ОП „Чистота и озеленяване“.

Днес, 28 август, кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, в присъствието на г-жа Златина Тюлиева – председател на Общински съвет Приморско връчи официално ключовете на новите придобивки на шофьорите на специализирани машини. 

Само преди месец други две коли се включиха в сметосъбирането на територията на Приморско и Китен.  Новите сметосъбиращи автомобили са марка DAF и са с двойна съвместимост на боклука, в сравнение с тях.

Камионите са със сертификат за стандарт Евро 6, който  фиксира преди всичко по-ниски максимални стойности на прахови частици и азотен оксид за емисиите на километър. С  тях могат да бъдат извозвани 16 кубика битови отпадъци, тъй като всеки камион разполага със специални преси, които намаляват обема на отпадъците. По този начин безпроблемно ще могат да се обслужват малките и големи улици в градовете през активния сезон. До момента наблюденията сочат, че паркираните автомобили често създават пречки за големите коли, с които се извозват отпадъците. 

Новата придобивка е поредна стъпка в посока последователна и отговорна екополитика политика на Община Приморско. Поетапната подмяна и допълване на автопарка, сметосъбиращите съдове и техниката на ОП “Чистота и озеленяване“ създават условия за по-доброто и ефективно комунално обслужване на населените места в общината.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!