Още два блока подписаха за безплатно саниране

Нови два блока в Бургас вече имат подписани договори за саниране по Програмата за енергийна ефективност. Сградите са в комплекс „Меден рудник“ и са с номера 101 и 416. Любопитен факт е, че и в двете жилищни сгради има помещения, които се ползват за търговска дейност. В блок 101 има аптека и магазин за хранителни стоки, а в 416-ти – фотостудио и зъболекарски кабинет. Въпреки това сдруженията на собствениците са постигнали пълно съгласие и са подготвили документите си за кандидатстване по Програмата за безплатно саниране.
Предстои кметът Димитър Николов да изпрати подписаните договори до Българската банка за развитие, която ще отпусне средствата за саниране и ремонт. На първия етап ще бъде извършено техническо обследване на сградите. То трябва да установи дали те има конструктивни проблеми. След техническия анализ ще се прецени какви ремонти трябва да се извършат.
Очаква се в следващите дни сдружението на собствениците от блок №3 в комплекс „Възраждане“ да подпише договор с Общината по Програмата за саниране.
От Комисията, която приема документите за саниране, съобщиха, че до този момент в Българската банка за развитие са подадени 124 заявления от цялата страна за отпускането на средства за саниране. От Комисията допълват, че желаещите да участват в Програмата за безплатно саниране трябва да побързат, тъй като предвидената сума по Програмата е фиксирана, а средствата ще се отпускат в зависимост от това кога дадено сдружение на собственици е подписало договор.Ь

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!