От Испания – в Бургас с „Нежност и страст“

Таня Иванова включва морския град в литературното си турне

Писателката Таня Иванова включи Бургас в своето литературно турне. Тя избра града на поетите, за да представи двете си книги с любовна лирика „Нежност и страст“ и „Разстояние“. Творческата среща ще събере почитатели на поезията в салона на читалище „Фар” на 21 ноември от 17.30 часа.

Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона от 1995 г, където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език.
Като писател е по-известна в Испания, отколкото в България, въпреки че остава неразривно свързана с България. Тя като организира пътувания с културно-опознавателна цел и е председател на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“ — организация от културен характер, чиито интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура. В момента завършва висшето си образование в Нов български университет, специалност „Древна балканистика — Тракология“ и „Приложна лингвистика и превод с испански език“ като втора специалност. Собственик е на къща за селски туризъм в Родопите. Любознателна и неуморна пътешественичка, Таня е любителка на фотографията и на литературата. Кореспондент е на български и на испански вестници и списания. Член е на Съюза на българските журналисти, на Съюза на свободните писатели, на Съюза на литераторите в България и на Българска Академия на Науките и Изкуствата.
През 2011 г. излиза от печат романът ѝ „Срещи с Лудия“, написан на испански и преведен от самата нея на български език. През 2012 г. издава сборник с етюди „Споделена самота“, също в превод от испански език.
„Трансформация“ е първата ѝ стихосбирка, която включва творби, писани от 1997 до 2009 година. Издадена е през 2013 г. от собственото ѝ издателство „Лунна светлина 13“. През същата година излиза от печат и втория ѝ роман: „Изневерявай“, по който се снима филм. Тази година издава стихосбирките с любовна лирика „Нежност и страст“ и „Разстояние“, а също и романа „Истинска любов на шега“, който е в съавторство с варненския писател Славян Йоргакиев.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!