Откриват южния плаж в Слънчев бряг

Три двойки морски спасители дават от днес официален старт на  южния плаж в курорта „Слънчев бряг”. Дежурства от 1 юни до края на сезона ще дават също лекар и линейка. Осигурен е реанимационен пункт с необходимата апаратура за оказване на първа помощ. На плажа има спасителни лодки и джетове.

Ивицата е напълно готова да посреща плажуващи. Към момента на пясъка е извършена двукратна дезинфекция.

От 8.00 до 18.00 часа е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците на пясъка. Южният плаж ще бъде охраняема зона, обезпечен с медицинско обслужване и водно спасяване до 30 септември /включително/.

Морски спасители ще бъдат в този състав до 15 юни. На следващия ден, 16 юни,  към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Разкритите постове тогава ще бъдат 9. На тях ще дежурят по двама души. До края на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата.

На южния плаж вече са поставени чадъри и шезлонги. Цените им се запазват същите като миналата година. Услугата по цялата ивица е 8 лева – за чадър и  8 лева за „сянка”. Предлага се и екстрата сервитьор на плажа, който ще носи студените напитки директно до шезлонгите на плажуващите. Има кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални, душове. В експлоатация са две машини за почистване на пясъка.

За хората с физически увреждания на плажа има специализирана тоалетна, плаваща количка за инвалиди, дървени подходи на пясъка, които служат за улеснение в придвижването. Хората с физически увреждания ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение, са поставени в непосредствена близост до дървените непрекъсваеми пътеки.

Плажът и тази година е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!