Откриват новия басейн в Меден рудник до дни

Съоръжението разполага с модерна филтрираща инсталация с озонатор, wi-fi и трибуни с 300 места

С два басейна, трибуни с 300 седящи места, wi-fi, вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар и озонираща система за пречистване на водата разполага новият закрит плувен комплекс в “Меден рудник“.
Плувният сезон в новото модерно съоръжение предстои да бъде открит съвсем скоро. Кметът Димитър Николов и директорът на ТД „Възраждане“ Магдалена Манолова инспектираха днес как вървят довършителните дейности по амбициозния проект.
Големият басейн в комплекса е с размер 12,50 х 25,00 м. и дълбочина 1,80-2,00 м. Съоръжението е оборудвано според изискванията на Българската федерация по плуване с разделителни коридори, стартови блокчета, обозначителна система за плуване /гръб/ и фалстарт, метални стълбички, 2 вратички за водна топка.
Вторият басейн е учебен с размери 10 х10 м. и дълбочина 0,80-1,20 м., също с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата.
За да се избегнат инциденти, вследствие на подхлъзване, подът около басейна е от матиран гранитогрес .
В обслужващата част на сградата на нивото на басейните са разположени кабинети за треньори, стая за спасител-инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака, лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.
В непосредствена близост до входа са разположени помещения за гардероб и тоалетни за посетителите. Съоръжението ще е достъпно и ще може да се ползва от хора с увреждания.
Предвижда се съвсем скоро около плувния комплекс да бъдат изградени паркинг, спортни игрища за футбол, баскетбол и волейбол.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!