Отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Карнобат няма да бъде закрито

Проблемът е решен след бързата реакция на замeстник – областния управител Владимир Крумов

След бързата реакция на замeстник – областния управител Владимир Крумов отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Карнобат няма да бъде закрито. Така населението на общините Карнобат и Сунгурларе ще имат достъп до здравеопазване. Проблемът с липсата на специалисти, които да обслужват звеното беше основна причина да се заговори за закриването му тези дни. В тази връзка Крумов е провел редица  разговори с народния представител, член на парламентарната комисия по здравеопазване Семир Абу Мелих, който му е оказал пълно съдействие при намирането на лекар, който да работи във вътрешното отделение.

„Ситуацията с отделението по вътрешни болести е много сериозна и на практика , ако не беше намерен специалист незабавно, който да започне работа там, от 1 февруари 2015 година то трябваше да преустанови работа. Така  жителите на Карнобат щяха да бъдат лишени от правото на здравеопазване, въпреки наличието на болнична база. За всички отговорни институции здравето и живота на хората трябва да бъде приоритет. Като представител на държавата и като жител на гр. Карнобат бях длъжен да потърся решение. Болницата в Карнобат обслужва пациенти от две общини и ако се беше стигнало до закриване на толкова важно отделение гражданите трябваше да пътуват до Бургас“- коментира заместник – областният управител Владимир Крумов.

„Намерили сме специалист, който да попълни екипа на отделението по вътрешни болести. Това, което предстои, за да бъде окончателно решен проблемът, е документацията,  подадена от  управителя за сключване на договор със Здравната каса, да бъде изрядна“ – допълни още той.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!