Осем висшисти започват стаж в Областна адмнистрация Бургас

Областна администрация Бургас дава възможност на осем младежи да натрупат професионален стаж и опит в различни отдели на бургаската институция.

От днес младите хора които са завършили своето висше образование, но нямат стаж по специалността, ще подпомагат дейността на служителите, участвайки активно в обслужването на граждани, работата по преписки, изготвяне на становища, доклади, участия в различни комисии.

„Бъдете смели и не се страхувайте да питате. Не спирайте да четете, да се интересувате, използвайте всеки ден, за да развивате себе си. Тук има много добри експерти и определено има какво да научите от тях. Вярвам, че младите хора, които избират администрацията ще изградят нейното ново лице.“- с тези думи областният управител Вълчо Чолаков посрещна новите попълнения в екипа.

Много често работодателите поставят едновременно изискване за възраст и наличие на опит, което е абсолютен парадокс и ограничава възможностите на младите хора да се реализират. Именно възможността за натрупване на стаж е една от целите на програма „Старт в кариерата“ по линия на която започват работа младите юристи и икономисти.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!