Организират „Поход за свобода“ в подкрепа на кампанията за превенция на трафика на хора

За шеста поредна година Фондация „А21 България“ в партньорство с Местната комисия за борба с трафика на хора в  Бургас участват в информационна кампания против трафика на хора под надслов ПОХОД за СВОБОДА. Това е най-мащабната демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора в света. През 2018 година в събитието се включиха над 450 града по цял свят.

 Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, 18 октомври, инициативата  има за цел да обърне вниманието на хората към огромните размери на търговията с човешки животи у нас.

Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Тази година 25 български градове, вкл. Бургас, ще участват в инициативата. В един и същи ден – 19 октомври и в един и същи час – 11.00 млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора. 
В Бургас събитието се подкрепя и от изпълнителите F.O.&Peeva, които ще се включат в концерт на Сцена БулевАрт – крайната точка на Похода. Събитието ще се проведе при следната организация:

            КОГА: 19 октомври, 2019 г., /събота/ от 11:00 часа
            КЪДЕ:
  Походът тръгва от площад „Кирил и Методий“, ще премине пред общината до ж.п. гара, след което ще се върне до сцена БулевАрт на Часовника, за да се включи в концерт на F.O.&Peeva, подкрепящи каузата.

            В Похода ще участват ученици от СУ „Кирил и Методий“, СУ „Иван Вазов“, Гимназия по туризъм и др. средни училища в  града.

            Първите 80 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа,  на пл. «Кирил и Методий» ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще получат черна тениска на кампанията!

            Според данни от доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г., България продължава да е страна източник на жертви на трафик, а според последния доклад на ЕК за напредъка в борбата с трафика сме сред петте държави основни източници на пострадали от престъплението в ЕС. Резултати от социалния експеримент „Summer Jobs“, проведен от Фондация А21 сочат, че близо 99% от студентите в българските университети са уязвими към трудова  експлоатация при кандидатстване за сезонна работа в чужбина.

 

A21 България е глобална неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят, която съществува и в България вече 7 години. Сферата й на дейност е борбата срещу трафика на хора и съвременното робство, в което живеят над 40 млн. души по цял свят днес. Усилията на А21 в работата срещу трафика на хора са резултат на разбирането, че в XXI век е недопустимо да има толкова много роби по света, повече откогато и да било в човешката история. А21 фокусира работата си в няколко основни направления на работа. Започвайки от ученически презентации, професионални обучения, работа с доброволци, минавайки през публични кампании, обществени събития и инициативи и стигайки до управление на услуги, директна работа с жертви и опериране на ресурсна телефонна линия, организацията полага усилия и труд в различни сфери на обществения живот така, че информацията и знанието за превенция от трафик да достигне до повече българи.

 

Повече подробности можете да откриете на facebook.com/A21bg                         

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!