Опасност! Възлови улици и кръстовища в Бургас са оставени без маркировка тип „зебра“

Основни улици и кръстовища в Бургас, включващи натоварени пешеходни зони, са оставени без пешеходна маркировка. Вижда се, че върху съществуващите преди седмици „зебри“ е положена асфалтова смес, но на нея не са възстановени белите отличителни знаци за шофьори и пешеходци.

Няма я маркировката тип „зебра“ на оборотното кръстовище, където се пресичат улиците „Цар Симеон I“  и „Цар Самуил“.  В близост се намират няколко учебни заведение, участъкът е натоварен и липсващото обозначение създава реални предпоставки за ПТП между превозните средства и пресичащите граждани, които са свикнали да преминават от там.

Без пешеходна пътека е ул. „Цар Симеон I“ зад сградата, в която се помещават Природо-математическата и Френската гимназия.

Закрита е и „зебрата“ на ул. „24-ти черноморски пехотен полк“. Трафикът от автомобили и пешеходци на това кръстовище е много голям. То свързва к-с „Лазур“ с Морската градина. Този топос не веднъж е бил арена на катастрофи с фатален край и помитането на преминаващи граждани.

Не е известно защо до този момент не е възстановена затритата пътна пешеходна маркировка на улици и кръстовища в Бургас, защо е премахната и дали изобщо ще бъде възобновена. По-важното е, какво е алтернативното решение, защото пешеходците трудно биха прелетели над автомобилите, а и не са безсмъртни.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!